10 meest gestelde vragen

ICT is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook binnen de scholen communiceren we digitaal met elkaar, denk maar aan Smartschool. Met de ‘digisprong’ wil de overheid inzetten op kwaliteitsvolle digitalisering in het onderwijs.
De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar krijgen in bruikleen een Chromebook. 

De voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd door 'Ferm Kinderopvang' via de gemeente Bekkevoort. 
De opvang vindt plaats in de oude jongensschool. 's Ochtends begeleiden de mensen van de opvang Ferm de kinderen naar school. 's Avonds brengen twee leerkrachten de kinderen naar de oude jongensschool.
Via deze link vind je alle nodige informatie over 'Ferm Kinderopvang'. 

Ons motto luidt: 'School maak we samen!'. We zien ouders in de eerste plaats als partners. Samen engageren we ons om het opvoedingstraject van het kind in goede banen te leiden zodat het beste in elk kind naar boven kan komen. We hechten dan ook veel belang aan een open dialoog. Welke vraag je als ouder ook hebt, wij staan altijd klaar voor een gesprek. 

Nog even en jouw peuter mag naar school?

VBS 't Minnepoortje heet jullie alvast van harte welkom! Sinds enkele jaren staan we niet iedereen op hetzelfde moment te woord.  Na schooltijd organiseren we op afspraak een kijkdag in jullie eigen 'gezinsbubbel'.
Interesse om vrijblijvend een kijkje te komen nemen of wensen jullie meer informatie?
Aarzel dan niet om ons te contacteren: minnepoortje@ksdiest.be of 013/31 20 88. 

't Minnepoortje neemt deel aan het subsidieproject 'Oog voor lekkers'. Oog voor Lekkers is een project rond groenten en fruit op school.
Het principe is eenvoudig: tijdens de eerste speeltijd eten de kinderen bij voorkeur een stuk fruit of groente als tussendoortje. Door middel van subsidie kunnen we de kinderen 20 weken een stuk fruit of groente aanbieden. Doordat we als school gezonde voeding in de kijker willen plaatsen, voorzien we voor de kinderen een heel schooljaar één gratis stuk fruit per week (woensdag is onze fruitdag). Door financiële hulp van de ouderraad kunnen we dit realiseren.  

Als je kleuter 2.5 jaar is maar nog niet zindelijk is, mag hij toch naar de kleuterschool. Uiteraard raden we - omwille van praktische redenen maar ook omwille van het welbevinden van de kleuter - aan dat hij zindelijk is. Heb je vragen over zindelijk worden, neem dan zeker contact met ons op. Op school hebben we een zindelijkheidskoffer vol met materialen die jullie op weg kan helpen. 

Omdat kleuters nog niet leerplichtig zijn, moeten zij dus niet elke dag of hele dag naar school. Toch moedigen we onze kleuters aan zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten op school en vragen we de ouders om ons van afwezigheden op de hoogte te brengen.

Elke klas krijgt 2 lesuren per week lichamelijk opvoeding. Deze gaat door in de oude jongensschool. 
Vanaf de derde kleuterklas gaan de kinderen maandelijks zwemmen in het zwembad van Diest. 

We vinden het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier bewust te maken om op een milieusparende manier met hun omgeving om te gaan. 

We vragen om koekjes uit de verpakking te nemen en in een doosje te steken en geen blikjes mee te brengen. Boterhammen worden best in een brooddoos meegegeven. Vergeet alvast niet om op drinkbekers, doosjes en brooddozen de naam van je kind te vermelden.

Jaarlijks engageren we ons voor de actie 'Mooimakers'. Regelmatig gaan de kinderen afval rapen in de schoolomgeving. Op die manier proberen we als school ons steentje bij te dragen voor een propere leefomgeving. 

Aan onze school hebben we een kleine schoolparking. Deze is in de eerste plaats gemaakt voor het leerkrachtenteam en voor de ouders van de allerkleinsten. Zo kunnen de kleuters en de lagere schoolkinderen van het eerste en tweede leerjaar veilig en vlot worden afgezet. De oudere kinderen komen best te voet via het Lindenhof. Er is parkeergelegenheid aan de kerk van Assent. In de Minnestraat is er geen parkeermogelijkheid. 

We streven ernaar dat er zoveel mogelijk kinderen te voet of met de fiets naar school komen. Vergeet zeker je fluohesje en fietshelm niet.